Tuinontwerp met zwembad

Tuinontwerp met zwembad

Tuinontwerp laten maken

U weet heel goed dat u iets nieuws wilt, maar weet u ook welke richting dat moet hebben? Heeft u zelf al een beslissing genomen over de stijl, de sfeer en het gevoel dat uw tuin zou moeten hebben?

Dat zijn vragen die we gezamenlijk moeten gaan beantwoorden om een tuinontwerp op maat te kunnen maken. Het is tegelijkertijd de start van mijn werk: het inventariseren van uw wensen, verlangens en het aangeven van mogelijkheden.

Het fijne van mijn vak is dat ik altijd te maken heb met ambitieuze opdrachtgevers: ze verheugen zich op een nieuwe, unieke en echt verrassende tuin en vragen mij om dat voor ze waar te maken.

Van jongs af aan heb ik een warme band met buiten, met de natuur, met de vrijheid die daarbij hoort. Daarom ligt mijn hart bij het maken van een tuinontwerp. De natuur is mijn grootste inspiratiebron.

De uitwerking van het tuinontwerp

Als we  overeenstemming hebben, ga ik  aan het werk. Schetsen, proberen, zoeken. Met mijn eerste schetsen kom ik bij u terug. Ik leg uit wat ik heb gedaan, waarom ik mijn keuzes heb gemaakt, waar de kracht ligt van het eerste schetsontwerp en in hoeverre het overeenkomt met uw wensen.

Op basis van dit gesprek kan ik gaan fijnslijpen in de door u gewenste richting. Daarmee komen we steeds dichter bij uw ideaalbeeld.

Als we denken dat we er helemaal zijn qua ontwerp, dan worden ook de details aangepakt: het afstijlen van de tuin: exacte beplantingslijst, meubels, verlichting, etc.

Dit alles wordt uitgewerkt in een bestek waarmee de hovenier aan het werk kan.

De tuinaanleg kan nu beginnen.

Tuinontwerp met open haard

Tuinontwerp met open haard

Tuinontwerp Studio Frans Bosman

Een tuin ontwerpen is scheppen

Een tuinontwerp maken is zoeken: zoeken naar de sfeer, het gevoel, de lijn die mijn opdrachtgevers zo graag in hun tuin terug zien komen. 

Door de jaren heen heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld, onafhankelijk van het type tuin dat mijn klanten willen. Dat is het grote voordeel van ervaring. Modern, romantisch, Engels, onorthodox: alles kan, alles is mogelijk. En het is altijd mogelijk om een persoonlijke interpretatie te geven, wat maakt dat iedere tuin uniek is, steeds weer.

Dat bedoel ik dan ook met scheppen: van scratch af aan beginnen en iets maken dat er nog totaal niet was.

Hergebruik van oude materialen

Stukjes kunst uit eigen hand verwerken in uw tuinontwerp. Ik (her)gebruik natuurlijke materialen en verwerk deze in nieuwe tuinmeubelen en andere tuinornamenten. Geschikt voor tuin terras of bijvoorbeeld in uw tuinhuis.

Iedere tuinbezitter wil de tuin laten aansluiten op de beleving die er binnenshuis is. Het afstijlen van de tuin is dan ook de finishing touch waarom ik bekend sta.

De combinatie van tuinmeubelen, tuindecoratie, planten, prieelen etc. geven met elkaar de juiste sfeer die u zoekt. Waar idereen bezig is met de inrichting van het huis en de afstijling daarvan, ben ik bezig om de tuin die sfeer te geven waar u in kunt wegdromen.

Meer inspiratie? Tuinontwerpen bekijken

Tuinontwerp Studio Frans Bosman

Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen ontwerpen en realiseren? Neem dan vrijblijvend contact op.